Vaterpolo savez Srbije impresioniran izgledom budućeg bazena u Šapcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Miloradom Krivokapićem, Zoranom Avramovićem, izvršnim direktorom Saveza, predstavnicima Vaterpolo kluba „Požarevac“ i Nenadom Nerićem, direktorom Direkcije za planiranje i izgradnju Kraljevo, prisustvovao radovima na izgradnji i rekonstrukciji zatvorenog bazena u Šapcu.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije zahvalio je gradonačelniku i predstavnicima Vaterpolo kluba „Šabac“ na pozivu da poseti grad i uveri se u dobru dinamiku rekostrukcije i dogradnje bazena.

-Savez pruža punu podršku VK „Šabac“ i gradonačelniku koji je pokrenuo ovaj projekat. Izgradnja zatvorenog bazena je kapitalna za Šabac, ali kapitalna je i za vaterpolo, kao najuspešniji sport u Srbiji. Grad Šabac će nakon otvaranja bazena biti pogodno mesto za međunarodne utakmice, kako muške seniorske reprezentacije tako i ženske reprezenatcije i juniora. Zahvaljujući novootvorenom hotelu, Šabac se pozicionira kao grad koji ima kapacitete da bude dobar domaćin vrhunskih turnira, rekao je Krivokapić.

Gradonačelnik je ponovio da je zadovoljan tempom radova – napredak je uočljiv iz dana u dan. On je istakao da je za Gradsku upravu važna saradnja sa Vaterpolo savezom Srbije.

– Radovi napreduju utvrđenom dinamikom i očekujem da će biti završeni u planiranom roku. Drago mi je što su gosti došli da se upoznaju sa našim radom i iskustva prenesu u svoje gradove, u kojima će graditi slične bazene. Činjenica je da je vaterpolo najtrofejniji sport, ali naš najvažniji zadatak je da sva deca u Šapcu nauče da plivaju, da Šabac bude grad bez neplivača, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Nenad Nerić, direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Kraljevo, pohvalio je dinamiku i trenutni izgled zatvorenog bazena u Šapcu. On je rekao da Kraljevo ove godine počinje sa izgradnjom zatvorenog bazena, tako da im mnogo znače iskustva i saznanja koja su dobili u Šapcu i drugim gradovima gde su u poslednjih pet godina izgrađeni bazeni.

– Pokušaćemo da tuđa iskustva primenimo u našem projektu kako bi u Kraljevu imali adekvatan i kvalitetan objekat. Utisci o objektu u Šapcu su impresivni. Na gradilištu je oko 100 radnika, što je pokazatelj intenzivnog rada i predanosti poslu. Kao direktor Direkcije za planiranje i izgradnju u Kraljevu, pokušaću da šabačkog izvođača radova upoznam sa izvođačima u Kraljevu, kako bi i mi ostvarili kvalitetnu uslugu, rekao je Nenad Nerić.

Nakon posete bazenu, gradonačelnik Šapca je u Gradskoj kući priredio prijem za goste.

Prodajom obveznica u vrednosti od 400 milina dinara obezbeđeni su uslovi za nastavak rekonstrukcije i izgradnje bazena Šapcu, u novembru prošle godine. Šabac je prvi grad koji je javnom ponudom emitovao obveznice za gradnju objekta lokalne infrastrukture.

Preuzeto sa portala: Šabac.org / Autor teksta: Šabac.org

Vaš komentar:

comments

Add Comment