Štednja i odgovornost prema gradskom budžetu

Radi uštede u gradskom budžetu, racionalizacije poslovanja i efikasnijeg rada lokalne samouprave, Grad Šabac je sa javnim preduzećima, ustanovama i školama potpisao ugovore o zajedničkom sprovođenju postupaka javnih nabavki za nabavke dobara: električne energije, kancelarijskog materijala, goriva i sredstava za održavanje higijene, kao i usluga: mobilne telefonije, deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije, usluga osiguranja i revizije.

Tim povodom, danas je u Gradskoj upravi održana konferencija za novinare na kojoj su govorili: gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Jovan Nedeljković, načelnik Gradske uprave grada Šapca, i Ivan Jerotić, predsednik Gradske komisije za javne nabavke.

Gradonačelnik Šapca najavio je još jednu novinu u radu Gradske uprave, podsetivši na projekte je koje je Grad Šabac pokrenuo prvi u Srbiji: energetska efikasnost (izolacija stambenih zgrada radi uštede energije), emisija municipalnih obveznica namenjenih tržištu radi prikupljanja novca za rekonstrukciju i dogradnju zatvorenog bazena, prikupljanje dokumentacije umesto građana za nadoknadu štete od poplava i uvođenje gradskih poverenika u sela, čija je opravdanost u potpunosti dokazana i tokom pomoći poljoprivrednicima pri registraciji i preregistraciji gazdinstava.

Cilj zajedničkih javnih nabavki je ušteda novca. Analiza će tek pokazati uštedu, ali činjenica da smo samo na nabavci usluge revizije uštedeli 2,2 miliona dinara, pokazuje da smo na pravom putu. Ovo je i način da prevaziđemo problem koji imamo zbog uskraćenih sredstava sa republičkog nivoa, da odgovornim i racionalim ponašanjem dođemo do novca i potrošimo ga na najbolji način, naglasio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Radi što efikasnijeg sprovođenja procedure, Grad Šabac je u saradnji sa potpisnicima sporazuma formirao Gradsku komisiju za javne nabavke. Imajući u vidu da je reč o tehnički složenom procesu, Grad Šabac je zahvalan svim učesnicima ovog posla na pokazanoj spremnosti i odgovornosti prema trošenju budžetskih sredstava.

Preuzeto sa portala: Šabac.org

Vaš komentar:

comments

Add Comment