Sportsko druženje učenika osnovnih škola u Šapcu

U Sportskom centru “Zorka” u Šapcu, u sredu, 27. aprila u 10 sati biće održane Male olimpijske igre i zagrevanje pred treće po redu Sportske igre mladih u Srbiji.

Pored igara na poligonu koja se održavaju u okviru “Turneje radosti” Malih olimpijskih igara, deca će se takmičiti i u tri sporta – malom fudbalu, atletici i igri “između dve vatre”. Takmičenja u ovim sportovima su revijalnog karaktera.

Sportske igre mladih podržali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i tehnički partner Sportskih igara mladih.

Deca koja žele da se takmiče mogu da dođu u Sportski centar “Zorka” i da se prijave na licu mesta, u pratnji osobe starije od 18 godina.

Pravo nastupa u fudbalu imaju dečaci koji su rođeni 2005. godine i mlađi. Igra se po Kup sistemu, na ispadanje.
Igra “između dve vatre” biće održana u dve kategorije:
-mlađi pioniri – deca rođena 2007. i mlađa (mešovito dečaci i devojčice)
-pioniri – deca rođena 2005. i 2006. (mešovito dečaci i devojčice)
Igra se po Kup sistemu (na ispadanje).

Pravo nastupa u atletici – trčanje na 60 metara – imaju dečaci i devojčice uzrasta od 1. do 3. razreda osnovne škole. Takmičenje se održava u dve kategorije (dečaci i devojčice). Takmičenje se odvija po sistemu “Eliminacija – najbolji ostaje”.

Sportske igre mladih najveći su projekat Balkana namenjen deci i omladini, i već 20 godina se održavaju pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“.Do sada je na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji učestvovalo više od milion dece različitog uzrasta, koja su kroz druženje i sport promovisali zdrav način života i odrastanja kroz razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fej-plej.

Svečano otvaranje trećih po redu Sportskih igara mladih u Srbiji biće 14. maja u Vranju.

Vaš komentar:

comments

Add Comment