Šabački ugostitelj jedan od kandidata za Šampiona humanosti

Da humanost postoji i da zaista svako od nas može da je pokrene, pokazalo se nebrojeno puta.

Preuzeto sa portala: B92

U teškim situacijama, kada drugima treba naša pomoć potrebno je da neko od nas pokrene taj lanac i inspiriše druge da i oni daju svoj doprinos. Upravo to radi humani vlasnik kafića iz Šapca.

„Vest da jedna devojčica iz našeg grada boluje od celebralne paralize, pogodila je mnoge sugrađane, i inspirisala ih na humanost. Tako je bilo i sa mnom. Poželeo sam da pomognem njenim roditeljima da prikupe potrebnu sumu novca za njeno lečenje u Americi, jer sam razumeo njihovu brigu i nemoć. Ipak je u pitanju bilo mnogo novca. Pošto sam vlasnik jednog kafića u Šapcu, razglasio sam da ću uplatiti dnevni pazar za lečenje male Lane Jokić. Bio sam dirnut, jer su ljudi dolazili i velikim sumama plaćali po jednu kafu. Tog dana su svi bili ujedinjeni. Sa pozitivnim rečima i najlepšim namerama dolazili su u naš lokal.“

Ovaj humani ugostitelj je samo jedan o brojnih čije su se priče našle u izboru za najhumanijeg ugostitelja koji sprovodi kompanija METRO Cash & Carry – METRO Šampioni Humanosti 2015. Metro je u potrazi upravo za šampionima kakav je vlasnik kafića iz Šapca, koji svojim odgovornim i humanim ponašanjem izazivaju osmehe na licima svojih komšija i čiji posao počiva na ljudskom pristupu i brizi. Do 31. jula 2015. svi vlasnici ugostiteljskih objekata koji imaju slične priče mogu da ih podele na www.metro.rs i takmiče se za titulu Šampiona humanosti.

Sve što treba da urade jeste da pošalju kratku priču koja opisuje njihov doprinos životu zajednice. Sve priče biće objavljene na zvaničnoj veb-stranici METRO Cash & Carry Srbija i na povezanoj METRO Cash & Carry Srbija Fejsbuk strani.

10 kandidata koji po izboru posetilaca sajta dobiju najviše glasova, proći će finalno ocenjivanje nezavisnog žirija, a konačno proglašenje pobednika održaće se u septembru 2015. godine. Ugostitelj sa najhumanijom pričom biće nagrađen iznosom od 3000 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu u METRO Cash & Carry distributivnim centrima.

Primer iz Šapca pokazuje da jednom pokrenuta humanost živi, jer šabački ugostitelj nastavlja da se aktivno uključuje u slične akcije i pruža pomoć. „Svojim sugrađanima se trudim da ulepšam početak svakog dana, tako što u mom kafiću mogu popiti dve jutarnje kafe za 50 dinara.“ dodaje ovaj ugostitelj.

Vaš komentar:

comments

Add Comment