ŠABAC: Policajci mladića prebili i bacili u Savu zbog kacige

Stefan Ilić (21) iz Šapca tvrdi da su ga u nedelju brutalno pretukla i bacila u Savu dvojica policajaca samo zato što je vozio motor bez kacige! Mladić kaže za Kurir da su mu posle premlaćivanja zapretili da će ga, ako ih prijavi, ubiti i zapaliti mu kuću.

Preuzeto sa portala: Kurir-Info / Autor teksta: T.Jovanović

Incident između dvojice policajaca i Stefana Ilića počeo je u nedelju predveče u selu Klenak, koje pripada opštini Ruma, a od Šapca ga deli reka Sava.
– Bio sam u Klenku na Savi ceo dan, pa je predveče došao drug po mene motorom. U blizini centra Klenka zaustavila su nas dvojica policajaca. Nisu imali ni palicu ni tablicu „stop“. Samo su mahnuli rukom da stanemo, što smo i učinili – priča Stefan.

Stavili mi lisice

Stefan navodi da, pošto su im dali tražena dokumenta, mu je jedan od policajaca skrenuo pažnju na to da nema kacigu.
– Rekao sam mu da žurim kući, dao sam mu svoju adresu i naglasio da mi pošalje kaznu na kućnu adresu. Međutim, policajac je počeo da preti da će mi staviti lisice i odvesti me u zatvor. Odgovorio sam mu istom merom, jer me isprovocirao. Ne krijem da sam i ja bio drzak – priznaje Stefan.

Nekoliko sati kasnije, oko 22 sata, kako kaže, policajci iz Klenka parkirali su se pred njegovom kućom.
– Drug me je autom povezao kući, kad sam video ispred kuće onu dvojicu policajaca. Drugu sam rekao da produži, ali su nas policajci primetili. Upalili su rotaciju i krenuli u jurnjavu za nama. Zaustavili su nas na semaforu u naselju Letnjikovac. Mene su izvukli iz automobila, počeli da me šutiraju, a drugu koji je bio sa mnom uzeli su telefon. Onda su mi stavili lisice na ruke, strpali me u auto i odvezli preko Novog mosta – priča Stefan.

Šutirali me i psovali

Prema njegovim rečima, kad su prešli Novi most na teritoriju koja je u nadležnosti PU Sremska Mitrovica, skrenuli su u selo Klenak, zavukli se u mračnu šumu pored nasipa, izvukli ga iz automobila i brutalno tukli.
– Šutirali su me, psovali, govorili da će me naučiti pameti što sam drzak. Uzeli su mi torbicu u kojoj je bilo 300 evra i 30.000 dinara. Pokupili su novac, a torbicu su bacili na mene. Kad su završili s iživljavanjem, bacili su me u vodu i zapretili mi da će mi zapaliti kuću, ubiju sestru i mene ako ih prijavim – priča Stefan.

T. Jovanović

Izvor iz MUP-a:

U šabačkoj policiji potvrdili su nam da je Stefan Ilić prijavio policajce.
– Tačno je da su se posvađali zbog kacige, ali taj dečko se kasnije na svom motoru vratio u Klenak, gde su dežurali policajci, i maltretirao ih. Propinjao je motor, kreveljio im se, plazio se i hteo da ih gazi. To je trajalo oko 20 minuta, nakon čega su kolege sele u auto i krenule u poteru, i to na teritoriju druge uprave – kaže naš izvor i dodaje da policajci ipak nisu smeli tako da postupe.

Vaš komentar:

comments

Add Comment