Ruska Stranka: Srbija ponizila Rusiju

Zvanična Srbija je  u prepunom Sava centru, na proslavi sedamdeset godina od pobede nad fašizmom, na kojoj je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić, ponizila Rusiju i rusku pomoć srpskom narodu u Drugom svetskom ratu – iza leđa premijera Srbije Aleksandra Vučića istaknuta prvo američka, pa tek onda sovjetska i srpska zastava.

Nakon toga se, uz veliko čuđenje i nezadovoljstvo publike, zvanični spiker proslave, osim na srpskom, skupu se obratio i na engleskom jeziku istakavši sve vreme na prvom mestu ulogu Sjedinjenih Američkih Država, a tek posle Sovetskog Saveza, u pobedi nad nacizmom i oslobođenju tadašnje Jugoslavije od zapadnog okupatora.

Inače, od prisutnih ambasadora, najveći broj njih je dolazio sa prostora nekadašnjeg SSSR, gde i danas većina stanovništva govori ili poznaje ruski jezik, a engleski jezik im je stran.

Sa provokacijama, od strane organizatora proslave okončana je ova svečanost pošto je zvanični spiker ovaj skup završio na engleskom jeziku, a da se tokom priredbe nijednom rečju nije obratio gostima ili publici  i na ruskom jeziku, kaže se u saopštenju za javnost Ruske stranke.

Preuzeto sa portala: RTV Šabac / Autor teksta: Ruska Stranka Šabac

Vaš komentar:

comments

Add Comment