Reagovanje poverenika SNS-a u Šapcu Dušana Ilića na članak u Podrinskim Novinama

Poverenik SNS-a u Šapcu Dušan Ilić, oglasi se povodom novinskog članka u Podrinskim Novinama “Razmišljanje malog Đokice – Šabac, selo pokraj Majura“, za koji smatra da je neutemeljen i uperen protiv povereništva SNS-a u Šapcu.

Mali Perica za malog Đokicu.

U tekst našeg, što moram sa ponosom da istaknem, vidi se pismenog novinara, malog Đoleta, ispravna je jedino gramatika. Možda će neko reći da to nije važno ali meni se čini da je to krucijalno. To je samo dokaz da i u lokalnim medijima, koji su često, produžena ruka lokalnih moćnika ima pismenih i poštenih novinara, ali oni nažalost moraju da pišu ono što im se kaže. Kako se naš drug, mali Đokica, bavio kadrovima SNS osetismo i mi potrebu da se bavimo malo i mi njihovim kadrovima, jer nije red da vas ne pohvalimo kad možemo.

I pored želje autora, ovog „dobročiniteljskog“ teksta, da nam otvori oči, pretpostavljam, vidi se ipak očajnički pokušaj lokalne vlasti da napada svoje političke protivnke. Setimo se samo da su Nemci zavladeli koristeći princip zavadi pa vladaj. Nažalost to vreme je prošlo a ovakvi pokušaji samo su dokaz nemoći lokalne vlasti i njihovog straha pred lokalne izbore.

Uz svu želju da im poverujemo u njihovu dobronamernost naša zdrava logika i razum nam to ipak nedozvoljavaju. Njihovi polupismeni „trolovi“ koji ih tako zučno brane po ovim društvenim mrežama danima su na svaku vest koja ima veze sa Srpskom naprednom strankom ostavljali komentar: „koga ovi raspušteni predstavljaju“. Ko nama ne veruje dovoljno je da pogleda komentare dragog nam, gramatički neporsvećenog, druga Aleksandra Krstića. Kako im to nije prošlo onda su iskoristili nekog, evidentno pismenijeg, da im u vidu članka to objavi u nazovi slobodnim novinama.

Uz svu želju da ovde stavimo tačku ipak nam ostaje još nekoliko stavki koje treba da definišemo. U tekstu se kaze da kadrovi SNS uništavaju i štete privredi grada, samo mi molim Vas objasnite kako? Da li tako što možda branimo osvedočene tajkune i pokušavamo da i vršimo pritisak na slobodno sudstvo? To mora da je bio savet jednog „uspesnog“ a šapčanima dobro poznatog propalog pravnika, ali izgleda i propalog političara. Priče o nekakvim pretnjama, uterivanjima straha su stvarno bezpredmetne i svi koji imaju dokaz za tako nešto mogu sve to da prijave nadležnim organima.

Ako budemo videli neku optužnicu onda znači ta su ti koji su to pričali bili u pravu. Sumnjam ja da bi se Majurci plašili bilo koga na svom terenu, to mogu da pričaju samo oni koji ne znaju ljude sa ovog kraja.

Uostalom da li je u redu da nam pridike o moralu drže oni koji za koje se priča da kupuju glasove za 4000 dinara, pa moilm vas. O tome da rukovodstvo ove MZ nije ništa uradilo za prethodne četri godine daje nam za pravo da pitamo koliko je grad pomogao MZ, da li je grad, gradska vlast, odgovarala na zahteve odgovornih lica iz ove MZ? S obzirom da, a govorili su pojedini kandidati SNS za savet MZ o tome, nikakvu pomoć nismo imali sa onim što smo raspolagali uradili smo najbolje što smo mogli.

Dragi Majurci nema potrebe da vama bilo ko „soli pamet“, dovoljno ste pametni. Uostalom nedaleko od vas imate sliku i priliku šta su u Šapcu uradili ti isti, mali Petrovići, koji Vama obećavaju kule i gradove.

Srpska napredna stranka je ponosna na svoje kadrove i pri tome mislim na sve od G-de Peranovića, Birmančevića, Pajića i svih drugih. I zaista ne vidimo potrebu da nam drugi govore o kvalitetu ljudi u našim redovima jer mi znamo da su sa nama pravi ljudi.

Dragi Đoko povedi ti računa o svojim kadrovima i o tome što ste državne ustanove napunili svojim rođacima a ne o ćerkama poštenih intelektualaca za koje pričate da smo ih mi zaposlili. Ako smo nekog i zaposlili zaposlili smo ga zbog njegovog znanja.

Pozdrav od malog Perice.

Vaš komentar:

comments

Add Comment