Puje pike ne važi za tri puta, ali četvrti kao da je prvi što i jeste istina

Gledam standardno šta ima novo na Fejsu, kao po običaju klasična dešavanja ništa posebno. Posle nepunih sat vremena šokantan prizor, u prvi mah sam pomislio da se neko šali, otkud znam prepun je Fejs svakakvih „fake priča“, dete u modricama. Pogledam status kada ono lično majka objavila, Olivera šta se detetu dogodilo. Kako to obično bude prvo neverica, a u mislim „Da li je ovo moguće“. Malo presabiranje po glavi i konsolidacija misli, pa konstatovanje „Da ovo je Srbija, šta je ovo čudno“, mislim u kakvom vremenu živimo i prvi komšija može da ti presudi, a ne neko drugi, da se bar u ovom trenutku ne lažemo ako svaki dan gledamo prepunu crnu hroniku grznih i zastrašujućih vesti.

Prvi dan počeo niko ni da se oglasi, pročitah drvlje i kamenje i osude na „Šabačkim Vestima“ i na ličnom profilu Olivere. Situacija alarmantna, reko možda će biti na Televiziji Šabac u večernjem izdanje dnevnika, kad prođe i Dnevnik nema ni tu ništa. Malo prelistam Fejs profile naših političara u Šapcu, ma ni tu ništa nema o ovom događaju. Kad na moje opšte iznenađenje posle par dana (Subota) kako to obično bude kada je najmanja gužva usijali se telefoni, društvene mreže  i malo po malo izjave političara tj. samo jednog Gradonačelnika Šapca, dok je direktorka socijalnog u Šapcu Jelena Milošević izjavila za Blic da su odmah posetili porodicu da se uvere kako je dete, mislim posetili su isti dan, verovatno da zamole da ne dođe slučaj do medija, ipak je reputacija u pitanju, što se u jednom Oliverinom statusu može i naslutiti, jer nije želela da govori javno za medije o problemu dok traje istraga. Može to biti, a i nije presudno, nego neke druge stvari su ovde presudne tj. govor i izjave Gradonačelnika Šapca i Jelene Milošević, predpostavljam da je isti PR stručnjak napisao i saopštenje za javnost jer se jedna rečenica izdvaja „Ako se utvrdi odgovornost zaposlenih lica“, identičnu izjavu za Blic dala je Jelena, a identična izjava Nebojše za Televiziju Šabac i Televiziju AS za divno čudo.

Elem, da pređemo mi na stvar u vezi ovog slučaja. Niko u pomenute dve izjave nije naglasio (majka ćuti nažalost) da je ovo četvrti slučaj povređivanja deteta, da to je majka Olivera izjavila u prvom obraćanju na svom statusu. Dakle šta se desilo sa prethodna tri slučaja kako majka tvrdi ovo je četvrti, a majka Olivera je lepo naglasila da je i prethodna tri slučaja redovno prijavila po propisima, ali da niko nije reagovao na problem. Da dobro smo svi pročitali tri puta jednako NIŠTA, bez reakcije! I gle čuda na sve ovo kada je dospelo do medija dešava se preokret u celoj situaciji, odjednom se javio i Gradonačelnik nešto malo kako to političari pakuju, dok direktorka nije javno istupila, verovatno od sramote nije smela u javnost, nego nije ona toliko kriva koliko njen prethodnik jer slučaj se računa kao prvi u njenom mandatu, dok kod prethodnika Milana Vasića ostaju tri slučaja. Socijalno u Šapcu sprovodi internu istragu (ostaje u četiri zida), a o tome javnost nije obaveštena, kao da su svi mutavi pa znaju samo za ovaj slučaj kao prvi.

Prosto je fascinatno koliko neko može izvrtanjem rečenica da dovede u jednu situaciju „Da, majka je odgovorna za ona prethodna tri puta (kontekst), dok ovaj prvi slučaj ispitujemo“. Još jedna onako olakšavajuća izjava gradonačelnika Šapca (spakovao PR jako pogrešno) „Žalim zbog ovog slučaja“ i onda dobrim delom politički govor „Mi, Mi, Mi“. Čekaj malo pa gde ste bili da žalite za prethodna TRI (slovima TRI slučaja), niko se nije oglasio, niko nije majku posetio, ma niko ništa nije uradio, a onda kada je „PRPA“ daj da saniramo štetu koliko je moguće.

Posebno akcentujem rečenicu „Ako se utvrdi odgovornost zaposlenog lica“, čekajte zar ova izjava nije kontradiktorna u odnosu na ona TRI puta, znači puje pike ne važi, računa se četvrti put, ako ja posmatram i tumačim eto nama da NIKO NIJE ODGOVORAN za tri puta.

Hitno menjajte PR službu ili konsolidujte svoje redove jer pretužno izgledaju izjave na koje se niko nije osvrnuo i zabravio da je TRI puta situacija prijavljena, MA NIKO MRDNO PRSTOM NIJE, dok PR to tako lepo pakuje, ali zna neko i da čita između redova šta je rečeno.

Vaš komentar:

comments

One Response

  1. Sram ih bilo! 24. jula 2016.

Add Comment