Pljujem Šabački Letnji Festival i kada je besplatno i kada je komercijalno

Možda Vam naslov deluje malo čudno ali zapravo i nije, jer od najave da MTV preuzima organizaciju i da komercijalizuje ŠLF krenula je salva negativnih komentara, zapravo to i nije čudno jer se prenosi sve to iz godine u godinu i kada je bilo besplatno i kada je komercijalno.

Odavno postoji ona stara poslovica „Narodu se ne može ugoditi“, zapravo i jeste istina. Kako god da Grad Šabac organizovao neki festival to uvek smeta, ali bukvalno smeta na svim frontovima koji god postojali.

Prva ideja i početak Šabačkog Letnjeg Festivala je pozdravljen gromoglasnim aplauzom, prvo nešto ozbiljno i svakako dobro u našem gradu. Utisci fenomenalni, sve pohvale, ali nije ta prva godina pohvala dugo trajala, odmah se pojavljuju razne afere, svako je vukao svog nekog, pljuvalo se po organizaciji opravdano ili ne, kritike na sve strane. Svaka godina je nosila sa sobom razne malverzacije, prevare i mutljavine, ali kada je došao red da se to podigne na viši nivo, e jebiga ostali muljatori kratkih rukava, pa sada na sve načine pokušali da okaljaju i ono malo obraza što se moglo okaljati.

Svakakvih priča je tu bilo, jedan od članova organizacionog odobra tada je javno zagovarao da treba to pretvoriti u livadu, onda došlo do podele među članovima, pa se dešavalo da jednog izvođača zove njih 5 kako bi ugovorilo nastup (uzelo malo novca i za sebe), gledali ko će više džep da napuni jer kada vidi ko sve krade i uzima zašto i on ne bi posegao za tim dobrim delom. Sajt festivala se radio svake godine, jedna firma tj. pojedinac sada vlasnik televizije uzeo para i para, talilo se i gradilo na svaki mogući način, ali svemu tome je jednom morao da dođe kraj.

Naravno to nije dugo trajalo kada se spavači i uznemireni pljuvači (iza lažnih profila) borci za besplatni festival tj. borci za svoj džep onda krenuli na sve moguće načine da umule i ono malo dinara što je ostalo u kasi, misleći da će i dalje sve to biti besplatno (za njih naravno komercijalno) ali nažalost nije uspelo.

Posle primena taktike i promena, udri po izvođačima, salva uvreda na Zvonka Bogdana, „Šta on traži na festivalu, njegova karijera je gotova“ i slične priče i komentari po društvenim mrežama. Bajaga isto ne odgovara, ma čekaj niko ne odgovara svi su loši, daj Dance Arenu „Kakva Dance Arena to su sve narkomani“ i samo NEGATIVNO retko ko da ima pozitivno mišljenje o Šabačkom Letnjem Festivalu, verovatno iz prethodnih godina loše iskustvo pa se nastavilo, ali izgleda dobro iskustvo u džepu, a loše što novac više nije u tom njihovom džepu kao ranijih godina, sada idem nekom drugom 🙂

Kako god da se okrene i postavi situacija, festival, garaža, bend, izvođač, organizacija to će ići samo na negativnost, mržnju, pljuvanje, šta god uradili da li je to besplatno ili komercijalno uvek ali uvek smeta, može slobodno svako da izvede zaključak, koliko je merodavno suditi po društvenim mrežama da samo pljuvanje i negativan stav mogu biti opravdani, a kada dolazi promena onda nema pohvale, nego opet negativno i kada se festival ukine opet negativno i sve tako u krug, samo je važno biti negativan.

Sva sreća na tapetu ovaj put nisu bili tehnički mandatar Aleksandar Vučić, skriveni vladar iz senke Dušan Petrović, javni vladar Nebojša Zelenović, nalickani Nemanja Pajić i ostala politička svita, ali posle završetka će krenuti društveni komentatori da svode račune koliko se ko po dobrom starom običaju utalio ili opljačkao budžet.

Naravno za kraj, ako želiš da budeš pravi heroj, začetnik promena i da se tvoj glas čuje onda uzmi učešće u svim aktuelnim i javnim projektima koje Grad Šabac prezentuje, ne na društvenim mrežama nego u velikom broju na lice mesta, slobodno pokaži lice i reci šta misliš JAVNO, možeš „možda“ i preko društvene mreže ali lepo i javno, kada te pozovu novinari ispred kamere pravo u lice kaži narodu, građaninu ovog grada, skreni na problem javno, a internet heroj i dežurni pljuvač kome bukvalno sve smeta, ostaće samo internet lažni profil koji eto ima nešto da kaže, ustvari kao da ništa nije ni rekao, ako ima 150 prijatelja koje je dodao usputno kako bi imao opravdanost profila kao legitimnog sa sve Lisom Ann na slici, plitak mozak, a lak na tastaturi.

Vaš komentar:

comments

One Response

  1. Sumnja je opravdana 30. jula 2016.

Add Comment