Peti festival pop muzike “Fezam Bex” u Šapcu

Po peti put 28. avgusta na gradskom trgu biti održan festival zabavne muzike Fezam Bex, koji okupi muzičke stvaraoce sa pop i rok scene. Tradicionalno, festival dodeljuje nagradu “Darko Radovanović”.

– Razmišljali smo kome ove godine da uručimo plaeketu koja od početka festivala nosi ime Darka Radovanovića i izbor je pao na Pavla Dejanića, drugoplasianog takmičara Pinkovih zvezda. Pavle je poštovalac lika i dela tragično nastradalog pevača, a produkcija festivala se trudi da njegove pesme i dalje žive. Prošle godine priznanje smo uručili Ivani Selakov, a dodeljeno je i Bojanu Bjeliću, kao i njegovoj porodici – kaže Novica Kojić, organizator festivala.

Na ovoj muzičkoj manifestaciji biće uručene nagrade pop pevaču i pevačici, grupi, ali i debitantima. Mađu nagrađenima biće Davor Jovanović. – Vrlo sam polaskan nagradom za pop pevača. Drago mi je da šabačka publika ceni i poštuje moj rad i moju muziku jer sam joj mnogo posvećen i ovom prilikom im se mnogo zahvaljujem. Veliko hvala organizatorima festivala i sve pohvale za realizaciju – istakao je Davor Jovanović pobednik Prvog glasa Srbije.

Pevacica City recordsa Daria Stanojević čija karijera ide uzlaznom putanjom iz Šapca će poneti titulu pop pevačice, upravo zbog koji je postigla na Pinkovom festivalu kada je pobrala sjajne kritike žirija i publike za scenski nastup i pesmu Nije bitno koja je nakon toga postala veliki hit. Iza sebe ima jedan album i 5 singlova, bivsa je učesnica rijalitija Farma, diplomirani je filolog na katedri za Arapski jezik i knjizevnost.

Priznanje za pop bend biće uručeno grupa Charter iz Beograda, koja postoji već 18 godina,dok je diskografski aktivna poslednjih 12.Do sada su objavili 2 albuma,uzeli učešće na više od 10 festivala u zemlji i inostranstvu i snimili neke od boljih spotova i regionu.Poznati su po velikom broju nastupa širom bivše Jugoslavije na kojima uz veliku energiju izvode svoje hitove kao i poznate pesme kolega sa estrade. Jedni su od retkih koji su ostali verni pop zvuku svih ovih godina. Za jesen spremaju dve nove pesme, a do kraja godina i novi album.

Dunja Flash će sa svojim plesačicama i performansom koji sprema za festival dodatno zapaliti publiku, a Fezam Bex i ove godine će biti distribuiran na 53 televizije u Srbiji i BIH, tako da će gledaoci imati priliku da vide dešavanja iz Šapca, grada muzike.

Vaš komentar:

comments

Add Comment