Novi organizator Šabačkog letnjeg festivala biće MTV

Novi organizator Šabačkog letnjeg festivala biće MTV. Najpoznatiji muzički kanal na svetu preuzeće organizaciju četrnaestog izdanja Šabačkog letnjeg festivala, koji će se održati 29, 30. i 31. jula, na Starom gradu. Na konferenciji je saopšteno da su Momčilo Bajagić Bajaga i Zvonko Bogdan prvi potvrđeni izvodjači. Ostali učesnici i noviteti u konceptu festivala biće objavljeni u narednom periodu.

Pored gradonačelnika Šapca, prisutnima su se obratili i Daryl Fidelak, direktor MTV Adria, Nikola Jovanović, muzički urednik MTV kanala i Igor Marsenić, član gradonačelnikovog tima zadužen za vizuelni identitet grada Šapca.

Iskustvo koje ima MTV može pomoći da kvalitet festivala bude podignut na viši nivo. Šabac je grad koji je u prethodnom periodu uradio mnogo, kako bi se pozicionirao na kulturnoj mapi Srbije. Želim da u Šapcu bude više kvalitetnih sadržaja u kulturi. Ponosni smo što će nam MTV biti partner u organizaciji Šabačkog letnjeg festivala, brenda našeg grada. Smatramo da nam iskustvo koje ima MTV može pomoći da festival podignemo na viši nivo i da povećamo regionalnu vidljivist ŠLF-a.

Želim da se u našem Šapcu, svi građani i gosti grada, tokom tri dana trajanja festivala provedu kao u bilo kojoj evropskoj metropoli. Dobro organizovan festival, dovodi nove ljude u grad, što podiže turistički potencijal, a sa njim i lokalnu ekonomiju. To znači i više zarade za naše ugostitelje i otvaranje novih radnih mesta.

Direktor MTV Adria Daryl Fidelak, najavio je da će ovogodišnji ŠLF napraviti iskorak u odnosu na dosadašnja izdanja festivala.

-Sarađivali smo sa više gradova i opština u regionu, jer volimo da radimo sa ljudima koji razmišljaju slično kao mi i spremni su da se okrenu mladima i urbanoj kulturi. Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspostavili saradnju sa gradom, oko organizacije ŠLF-a. Raduje me što ćemo biti deo ovog projekta i što ćemo promovisati festival, Šabac i Srbiju kroz ovaj događaj u celom regionu, pa i Evropi, rekao je direktor MTV Adria Daryl Fidelak.

Nikola Jovanović, muzički urednik MTV, kaže da su pripreme počele na vreme, kako bi se obezbedio kvalitetan program. On je dodao da će muzički program biti raznovrsniji i da će nastupati bendovi iz Srbije, ali i regionalni bendovi. Kako je istakao Jovanović, ideja je da se pored muzičkog programa pažnja posveti i drugim pratećim elementima i da se otvori prostor za umetnike.

Igor Marsenić, član gradonačelnikovog tima, kaže da ovakvi festivali menjaju zajednicu u kojoj se održavaju, a da uspešnost festivala čini i zajednicu uspešnijom. On je kazao da će mnogi ljudi dobiti priliku da rade i da se iskažu. Podsetio je da je Šabac grad u kome se neguje urbana kultura.

Prvi Šabački letnji festival održan je 2003. godine, do sada je ugostio preko 150 izvođača iz zemlje i regiona, a posebno se zalagao za afirmaciju mladih bendova. Neki od najpoznatijih izvođača nastupali su na festivalu u Šapcu: Dubioza kolektiv, Van Gogh, Rambo Amadeus, Darko Rundek, Massimo Savić, Goblini, Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, Majke i mnogi drugi.

Vaš komentar:

comments

One Response

  1. Pavel 11. marta 2016.

Add Comment