Konferencija za novinare šabačkog SNS-a: Niste čistili kanalsku mrežu

Na konferenciji za medije u šabačkoj SNS ukazano je na to da su domaćinstva i oranice u Gornjoj Vranjskoj poplavljeni ne samo zbog nabujalih vodotokova, već i zbog toga što kanalska mreža nije očišćena.

Majske, ali i prošlonedeljne poplave, tokom kojih je iz Gornje Vranjske evakuisano 25 ljudi, još su tema prepucavanja lokalne vlasti iz ZZS i opozicionih naprednjaka.

Na konferenciji za medije u šabačkoj SNS – uz podsećanje da se u kritičnost (ne)prilika nadomak grada neposredno uverio i Predrag Marić, načelnik Sektora za venredne situacije MUP Srbije – ponovo je ukazano na to da je više desetina domaćinstava i gotovo isto toliko hektara oranica u Gornjoj Vranjskoj poplavljeno ne samo zbog nabujalih vodotokova usled dvodnevne kiše, već i zbog toga što kanalska mreža nije očišćena, a to je bio posao lokalne samouprave.

Obraćanju novinarima u prostorijama Srpske napredne stranke prisustvovali su i predsednici MZ Gornja Vranjska, Vladimir Stojićević, odnosno MZ Pocerski Pričinović, Saša Maksimović – koji su posvedočili kako su jedva sprečili narod da motkama ne krene za zgradu Gradske uprave – a tu su bili i ljudi iseljeni iz poplavljenih kuća, među kojima su se neki požalili da ih šabačka vlast tretira “kao Cigane”.

Šta ću kad sam crn? Ne mogu da se pobelim, a čim me ugledaju na vratima, opštinari mi kažu: Izlazi napolje, dobili ste vi sve šta vam je sledovalo. A meni je kuća skroz upropašćena od 15 poplava, zid je prepukao i ne smem više unutra da zanoćim, pa se potucam po selu – očajan je Ratko Nikolić iz Gornje Vranjske.

STAV

GRADONAČELNIK Nebojša Zelenović je na sednici lokalnog parlamenta rekao da su građani “sami krivi što su poplavljeni”. Veli, kada neko sagradi kuću u Mamutovom potoku, koji mu teče kroz dvorište čim padne kiša, treba da razmisli o posledicama nastanjivanja na takvom zemljištu.

Preuzeto sa portala: Večernje Novosti

Vaš komentar:

comments

Add Comment