Gradska Vlast u Šapcu i Republička – Prepucavanje preko leđa građana

Poslednjih nekoliko meseci odnosi dve vlasti sa jedne strane Republička i sa druge Gradska Vlast u Šapcu nemaju dodirnih tačaka kada je u pitanju saradnja. Malo je reći da su ti odnosi „zahladneli“ onog momenta kada su izbori završeni, gde su simpatizeri Srpske Napredne Stranke iz Šapca poželeli Šapčanima, ako nisu na vlasti od republike možete samo šipak da dobijete, dok sa druge strane ni Gradska Vlast u Šapcu nije ostala dužna pa su tu bile razne pretnje tužbama i slične situacije koje su ostale zabeležene, a zbog tog političkog prepucavanja mi građani ispaštamo.

Simpatizer i članovi stranaka nisu sami izmišljali komentare sa obe strane i želeli prvo svoju sopstvenu propast, a onda i proast svih nas, to su javno iskazivali putem društvenih mreža na sve moguće načine i još više dokazivali da zapravo njih ne zanimaju građani nego isključivo sopstveni interes. Kao primer i priznanje da interesa ima i u medijima, jedan lokalni štampani medij je priznao i sledeće „SNS je ostao dužan i nama za reklamiranje, a obećavao je mnogo toga“ da li treba nešto više reći ili bolje rečeno kako vetar duva takvi su i talasi.

Propagiranje sa jedne strane da Šabac onog momenta kada je izabrao Nebojšu Zelenovića i slogan „Šabac je naš“ može da zaboravi na investicije (nešto ih nema ni na Republičkom nivou) je dolazilo iz tabora Srpske Napredne Stranke, opravdano ili ne ali osoba ili osobe koje su bile zadužene za promociju i komentarisanje na društvenim mrežama su isključivo izgleda želele svoju sopstvenu propast, drugačije ovo nikako da se shvati.

Politička „mržnja“ se prenosi na opstrukciju Skupštine Grada Šapca prilikom formiranja nove gradske skupštine, optužbe pljuštale na sve strane, grabilo se i talilo na sve moguće načine, ne naravno u korist građana (ko njih pita oni su svoje rekli na izborima), nego samo za svoj interes. Jedni se čude otkud nepravilnosti, drugi uzimaju kutije, prekida se sednica, malo je reći divljaštvo ili jedni pitomi i pošteni drugi bahati i bezobrazni pa kada se sve svede i jedni i drugi dobili za sebe šta su hteli, a GRAĐANI, oni su bili samo glasačko telo.

Naravno prošlogodišnje nezaboravno iskustvo sa dnevnicama, malo je bilo da se dnevnice dobijaju po sednici nego to mora na mesečnom nivou, a jedno je velika ISTINA, znate ko se odrekao dnevnice u Skupštini Grada Šapca? Da li ste sigurni da znate odgovor na to pitanje, grešite ako ste politički simpatizer koji kaže „Moja stranka je garantovano“, drugi kaže „Ne moja stranka je 100%“, ne nego samo jedna osoba, a ostali ćute i mule, baš njih briga za građane uopšteno ih briga. Znate koji je odgovor kada ih pitate zašto to nisu uradili, nema odgovora, nema, nema, nema samo ćutanje i zid.

Još jedan primer kako i jedna i druga vlast misle o građanima, evo pitajte vozače koji svakodnevno prolaze svojim kolima delom „Dumače“ preko mosta u kakvom je stanju taj put? Koliko dugo ni dinara nije uloženo? Kome taj put pripada za održavanje, gradu Šapcu ili Republici? Da li mi građani Šapca, a pre svega vozači koji uredno sve to plaćamo kroz registraciju treba o tome da mislim? Da li je to cena koju treba da plaćamo ne samo za tu deonicu nego i za druge? Autoput Ruma-Šabac koje tada bio na vlasti i zašto to nije urađeno? Da li ste svesni da i za jedne i druge ima mnogo pitanja i podpitanja na koja prvo treba da date odgovor, a jedno je istina „Prvo punite svoje džepove, a posle šta pretekne građanima“.

Koliko samo i jedni i drugi imate putera i kajmaka na glavi, mi građani komotno narednih 100 godina možemo da uživamo, samo je potrebno da kupimo veknu hleba, doručak, ručak i večera zagarantovani i obezbeđeni.

Počnite Vi malo da mislite o građanima u sadašnjosti, a kada kreirate sigurnu sadašnjost (vreme i mesto u kojem se trenutno nalazimo) onda je budućnost lagodnija i bezbrižnija. Vi ste svoje džepove napunili do vrha, sad je red da malo date nama građanima i da vidimo već jednom te rezultate i investicije i taj “bolji život” koji osim na RTS-u u realnosti predstavlja puko preživljavanje.

Vaš komentar:

comments

2 Comments

  1. Toša 12. avgusta 2016.
  2. Nezaposlen bez clanske karte 13. avgusta 2016.

Add Comment