Dr Branko Vujković – Moja smena je politička, jer nisam tražio od zaposlenih da podrže Vuka Jeremića

Politička scena i moć pojedinaca u vladajućoj koaliciji donose razdor i nesuglasice unutar stranačkih redova, što potvrđuje i primer Dr Branka Vujkovića, direktora doma zdravlja u Šapcu koji je predložen da na sledećoj sednici skupštine grada Šapca bude razrešen dužnosti koju sada obavlja.

Šabački Portal koji je ekskluzivno objavio intervju sa Vujkovićem, navodi ključni razlog za njegovu smenu, nije želeo da primorava zaposlene u domu zdravlja da podrže kampanju Vuka Jeremića jer svako ima pravo na svoj demokratski izbor kog kandidata želi da podrži, dom zdravlja je ustanova koja na prvom mestu treba da brine o zdravlju pacijenata, ne o političkim strankama i sigurnim glasovima. Špekulacije i nagađanja da je smena inicirana zbog sporne fotografije kada se dr Branko Vujković pojavio na proslavi Srpske Napredne Stranke i otvoreno podržao Aleksandra Vučića, jedan od ključnih razloga za smenu sa mesta direktora.

Dr Branko Vujković kaže da je razočaran u Nemanju Pajića pre svega kao dugogodišnjeg prijatelja, a onda i stranačkog kolegu sa kojim je zajedno ušao u koaliciju, kako ističe njegovi stavovi u pogledu razvoja grada su totalno promenjeni od početne i zacrtane ideje sa kojom su zajedno podržali lokalnu vlast, sada podržava politiku koja je pogubna za grad Šabac.

Vujković kaže, da je u Šapcu politička scena postala identična pijaci, više nema politike, trgovina je najzastupljenija delatnost, ako kreneš da negoduješ dobiješ zamenu ili neko drugo radno mesto više ili nižeg ranga, uglavno radi se isključivo o trgovini radnim mestima i pozicijama.

Dr Branko Vujković ističe u intervju da je i sam dobio „pijačnu“ ponudu koja se odnosila da prvo bude pomoćnik gradonačelnika Šapca, kako to nije prihvatio, dobio je ponudu da bude zamenik direktora doma zdravlja, a sve to u cilju da odmah podnese ostavku na mesto direktora doma zdravlja.

Na kraju intervjua za “Šabački Portal” postavlja pitanje koji će stvarni razlog da bude za njegovu smenu, jer mora postojati neko opravdanje, ako sam loše vodio ustanovu i nisam doprineo da dom zdravlja bude ovo što sada jeste, onda jedini razlog može biti isključivo političke prirode, drugog razloga nema.

Vaš komentar:

comments

2 Comments

  1. Zole 12. aprila 2017.
  2. Sava 12. aprila 2017.

Add Comment