Dr Aleksandar Pajić – Građani Šapca nisu poslušnici Nebojše Zelenovića

Na konferenciji za medije Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac, održanoj 04.01.2017. godine, poverenik Gradskog odbora dr Aleksandar Pajić, osvrnuo se na aktuelne teme koje potresaju lokalnu samoupravu grada Šapca , a odnose se na izveštaj DRI-a.

Dr Aleksandar Pajić ističe da je izveštaj DRI-a negativan po lokalnu samoupravu i ovom prilikom osvrnuo se na jednu od tema a to je zloupotreba u PU „ Naše dete“ kako u 2015. tako i u 2016. godini.

„ Nedopustivo je da PU „ Naše dete“ zaposli 17 lica koja nisu imala odobrenje od Ministarstva i to je jedno krivično delo aktuelne vlasti i povreda budžeta, i pored tih činjenica gradski čelnici javno tvrde na svojim konferencijama da budžet nije oštećen, kritikujući i omalovažavajući tako DRI“ .

Takođe je rekao da Gradski odbor Sns-a Šabac neće dozvoliti, i da će organizovati niz konferencija za novinare kako bi građani Šapca imali tačan uvid u sve malverzacije i mahinacije gradonačelnika Zelenovića i njegovog tima tj. svih saučesnika u zloupotrebama i bogaćenju na račun Šapčana i da je DRI nezavisna instanca kojoj nema potrebe Zelenović da deli lekcije, o stručnosti i načinu funkcionisanja, već da je vreme da da ostavku ukoliko ima obraza. Ističe Pajić.

Poverenik Sns-a se osvrnuo na licemerno ponašanje gradonačelnika upitavši: “Da li je moguće da Zelenović ima besumučnu potrebu da obmanjuje građane Šapca? Očigledno je da mu je pokušaj na konferenciji za novinare da objasni svoje mahinacije, bezuspešan. Šapčani nisu njegovi poslušnici, već vrlo svestrana sredina, koja itekako zna da koristi tehnologije. Svi građani Šapca i Mačve se o pljačkaškim poduhvatima Zelenovića i njegovih saradnika mogu informisati na sajtu DRI gde stoji transparentno u svakom stupcu da su pokradeni i omalovaženi”.

Na konferenciji za medije Gradskog odbora prisustvovao je i pravnik Slobodan Simić koji je okupljenim medijima pojasnio kršenje zakona i povredu budžeta za 2015. godinu u iznosu od 590 miliona.

„ Evidentan je niz neregularnosti u radu lokalne samouprave u zvaničnom izveštaju Državnog revizora i jasno je da postoje osnove za podnošenje prekršajnih i krivičnih prijava. Izveštaj državne revizorske institucije biti prosleđen pravnom timu koji će u skladu sa zakonima Republike Srbije podneti prijave gde god za to bude zakonskog osnova i protiv svih lica koja su u svom radu kršila zakonske propise i mere“ . Istakao je Simić.

Vaš komentar:

comments

One Response

  1. Sabac 4. januara 2017.

Add Comment