ĐACI OGORČENI Niški maturanti za proslavu dobili majice “Šabac 2014”, sada pljušte tužbe

Zbog velikog nezadovoljstva maturanata niških srednjih škola, jer je većina na Maturantsku paradu morala da dođe u majicama od prošle godine, a neki nisu dobili nikakvu opremu, Grad Niš će protiv organizatora preduzeti pravne i zakonske mere. Neki od njih su čak dobili majice na kojima je pisalo “Šabac 2014“.


Grad Niš smatra da je neophodno razjasniti određene nedoumice koje su se pojavile u javnosti u vezi da ovim događajem i da je organizator “Eko-reakcija” bio u obavezi da obezbedi neophodnu plesnu opremu – majice, kišobrane i pištaljke, kao i časove plesa za niške maturante. Za maturanstku paradu smo dali 399.000 dinara – navode čelnici Niša.

Niški maturanti su odmah nakon parade bili strašno ogorčeni, jer nisu mogli da uživaju u veoma važnom događaju na kraju srednje škole.

Iako je bilo najavljeno da će ovogodišnja parada maturanata imati znatno manji broj učesnika nego prošle godine, mi maturanti smo se nadali da ćemo ipak svi imati priliku da učestvujemo u ovom, za nas, jedinstvenom događaju. Pripreme za paradu počele su mesec dana pre održavanja samog događaja, ali je sve bilo neizvesno do poslednjeg dana. Nedelju dana pre samog događaja, škole su obaveštene da moraju da „smanje“ broj učesnika, jer neće biti dovoljno kompleta opreme (majica, kišobran, pištaljki) za sve maturante. Neke škole su se sa tim „izborile“ tako što su ograničile broj učesnika po odeljenju?! Organizatori su tim potezom doveli u pitanje to da li smo svi mi maturanti isti, i da li treba svi da imamo pravo učešća u našem događaju – navode niški maturanti.

Oni ističu da je budžet za ovu manifestaciju bio isti kao i prethodnih godina, ali da je ove godine plesalo mnogo više maturanata nego što je to bilo predviđeno za ovu godinu.

Škole su redukovale spiskove učesnika, ali su i oni “izabrani” ostali kratkih rukava. Školama je bilo obećavano po 100 i po 80 kompleta opreme, u zavisnosti od broja maturanata u generaciji. Na kraju je definitivno obećano da će škole dobiti po 100 i po 60 kompleta opreme, a koliko su te cifre besmislene pokazuje podatak da u našim srednjim školama ima od 150 do 250 maturanata! Priči tu, nažalost, nije kraj. Kad su svi maturanti došli na Stadion „Čair“, gde je trebala da se izvrši podela opreme i da se krene sa paradom, dovedeni smo u položaj da biramo ko će od nas tog dana „biti maturant“, a ko će sa strane posmatrati čitav događaj. Škole kojima je bila predviđena oprema za 100 maturanata, dobili su 80 majica. Ostale škole su dobile po 40 majica! Ne kompleta, nego majica. Da budemo jasniji, i kišobrana i pištaljki bilo je manje od predviđenog broja, pa se i tu kalkulisalo sa podelom. Takođe, veliki broj majica koje su maturanti dobili, bile su sa prošlogodišnje parade. Na majicama je pisalo “ Šabac” i “ Užice”- vele maturanti.

Organizatori iz “Eko-reakcija” odbacuju optužbe i tvrde da su u potpunosti ispoštovali ugovor.

Pribavili smo opremu za 700 učesnika u skladu sa novčanim sredstvima koje Grad opredeli za ovakvu manifestaciju, što je obaveza iz 2. člana ugovora. Tek 12. maja smo saznali da na raspolaganju imamo 399.000 dinara, dogovorili smo binu, ozvučenje, fizičko obezbedjenje, snimanje, voditelja programa i saradnike za raspodelu opreme u ukupnom iznosu od 49.000 dinara. Tek na samoj paradi smo videli da je došlo mnogo više maturanata – kaže koordinatorka Maturantske parade Biljana Jovanović.

Preuzeto sa portala: Blic-Online

Vaš komentar:

comments

Add Comment