Da li ste znali da u Šapcu postoji posebno mesto za ljubljenje?

Mesta za ljubljenje mogu biti jako različita po nekada i ekstremna, ali u Šapcu postoji jedna lokacija koju svaki avanturista treba da poseti. Možda izgleda po malo rizično jer se nalazi tik uz kolovoz, ali opet na bezbednom mestu kao što je trotoar.

“Mesto za ljubljenje” je intervencija u javnom prostoru koja ima za cilj njegovo otvaranje preko postavljanja simbolična četiri zida na ulice grada. Akcija je nastala kao gest protesta protiv nasilja, diskriminacije i netoleranicije prema pripadnicima i pripadnicama marginalizovanih grupa, kao i poziv za preispitivanje dominantnih normi društva u kome živimo. “Četiri zida” su metafora koja se često provlači kroz svakodnevni politički diskurs, a koja odražava potrebu da se zatvore i izopšte svi oni identitetski konstrukti i manjinska mišljenja koji nemaju svoje mesto u javnom prostoru.

U Šapcu je ovih dana neko došao na genijalnu ideju, možemo reći ne baš originalnu ali svakako da privuče našu pažnju kako bi o tome napisali koju reč.

Mačvin stadion lokacija na kojoj utakmice dobija trenutno najbolji klub i jedini u našem gradu, ali nedaleko od stadiona za sada nepoznati autor došao je na ideju da napravi mesto za ljubljenje.

Autor fotografije: Brzak Petrović

Preko puta glavne kapije Mačvinog stadiona na samom trotoaru nastalo je mesto za ljubljenje. Autor je veoma inspirativan bio u tom trenutku, možda malo povučen emocijama prema voljenoj osobi ili pak da je iznenadi na najbolji mogući način i pruži romantiku tik uz kolovoz, što moramo priznati deluje malo ekstremno, pored gustog saobraćaja i čudnih pogleda vozača da na jednom mestu zaljubljeni par razmenjuje nežnosti svakog će ostaviti zatečenog, ne u čudu jer svako voli svoju voljenu osobu na poseban način.

Možete posetiti ovo mesto, ali sa malo zadrškom da ne preterate u zanosu ljubavi jer u mnogim delima ljubav se pokazala kao fatalan čin koji se neretko završava tragično, zato oprez ako izaberete ovo mesto za ljubljenje.

Vaš komentar:

comments

Add Comment