Atletičari iz Šapca nižu medalje i uspehe, tartan staza ostala samo na obećanju

Početkom 2016 godina altetičari u Šapcu bili su iznenađeni jer posle skoro četiri decenije dobijaju tartan stazu i bolje uslove za treniranje na gradskom stadionu.

Bolji uslovi znače i bolje rezultate, samo u ovoj godini altetičari od juniora do seniora u Šabac su doneli preko 30 medalja i potvrdili da, pored loših uslova oni mogu da napreduju, ali loši uslovi za treniranje donose i mnoge povrede, što može predstavljati problem ne samo za profesionalne altetičare nego i rekreativce.

Početkom godine dnevne novine „Danas“ objavile su vest pod naslovom Staza čekana četiri decenije, u kojoj navode da je 2016 godina velikih ulaganja u sportske objekte na teritoriji grada Šapca. Kao najvažnije objekte izdvojili su Gradski Stadion, Sokolana i Koš Klub. Koš klub je kompletno renoviran i otvoren za građane, Sokolana je u fazi rekonstrukcije i očekuje se sledeće godine završetak radova. Gradski Stadion i njegova rekonstrukcija nije još uvek počela, iako je to najavljeno „Očekuje se da sa prvim toplijim danima šabački atletičari dobiju stazu koju su tako dugo čekali.

Konačno, iz gradskog budžeta biće izdvojena značajnija sredstva za tri sportska objekta, a svakako je najvažnije polaganje moderne gumirane staze na gradskom stadionu. Očekuje se da sa prvim toplijim danima šabački atletičari dobiju stazu koju su tako dugo čekali. Vrednost radova je oko 11 miliona dinara.

Podsetićemo samo da je od početka godine atletski klub „AŠK – Tempo“ sa državnih i međunarodnih takmičenja doneo u naš grad preko 25 medalja. Na skoro svakom takmičenju osvoji se bar jedna medalja. Navešćemo samo neke od takmičenja: „Kros Srema 2016 – 7 medalja“, „Planinsko trčanje Gučevo 2016 – 3 medalje“,  „Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniorke – 4 medalje“, „Trofej Beograda 2016 – 4 medalje“, „Mini mediteranske igre Ankona 2016 – 2 medalje“ i naravno nikako zaboraviti medalje u dečijoj altetici i individualnim sportovima.

Naravno nećemo zaboraviti ni uspehe Medicinske Škole u atletici, gde imamo državnog prvaka Nađu Cerovac, onda atletičare koji sada nastupaju za Crvenu Zvezdu i druge atletske klubove kao ni sve pojedinačne atletičare u proteklih nekoliko godina koji su osvajali medalje za svoje klubove, a krenuli su upravo iz Šapca.

Prvi topli dani su prošli, leto nam polako prolazi i približava se jesen, a od tartan staze na gradskom stadionu nema ni traga ni glasa, bolje rečeno ni radova ni radnika.

Vaš komentar:

comments

2 Comments

  1. Saca 22. avgusta 2016.
  2. Aleksandar 22. avgusta 2016.

Add Comment