Ana Acan otvoreno i direktno o humanitarnoj akciji za Natašu

Čujem od nekih ljudi da ide traljavo akcija i da probam i ja da uputim apel. Sumnjam da sam neki kvalitetan animator u ovim stvarima, ali evo hoću, i to svojim primerom po ko zna koji put, da pokušam da pokrenem i druge, a posebno iz razloga što sam kao novinar prva i objavila ovu tešku životnu priču u emisiji „Stazama života“.

Nataša Mirković do sada je obavila operacija koliko ima i godina života – 35! Skoro godinu dana pokušava da prikupi novac za odlazak na operaciju u Rusiju, a od nedavno aktiviran je i humanitarni SMS broj, za sve one koji žele da pomognu, a možda ih mrzi da to obave uplatnicom na nekom šalteru.

Nataša nije dete na neki način poznatih roditelja, nije ni sestra, supruga, partnerka nekih uticajnih ljudi, nije partijski aktivista ili kolega i zato prikupljanje novčanih sredstava ide ovako sporo i neuspešno.

Ona je najlepši deo svog života provela obilazeći zdravstvene ustanove pokušavajući da se izleči. Postoji nada da će joj život biti lakši ukoliko ode u Rusiju, a možda i potpuno otkloni zdravstvene probleme.

Nemam dovoljno ni za sebe, ali jedna poruka od 100 dinara neće me potpuno osiromašiti. Ako svako od nas odvoji samo za jednu poruku, uspećemo da joj pomognemo!

Možda jednog dana i naš spas bude upravo u nekoj sličnoj humanitarno akciji, niko ne zna šta mu godine donose. Ne čini ono što ne bi želeo da drugi učine tebi, ali i učini za druge ono što bi voleo da drugi učine za tebe!

Nataša je postala jedna ogorčena osoba zbog bezuspešnih pokušaja i molbi da joj drugi koji imaju više od nje pomognu, zbog čega je potpuno razumem.

Posebno na kraju želim da naglasim, pružajući pomoć Nataši, zapravo najviše pomažete jednoj petogodišnjoj devojčici koju je biološka majka napustila, pa je Nataša za nju jedina majka koju ima. Manite se virtuelnog sažaljenja, obećanja i saosećanja, samo dela govore o nama!

Činite! Pomozite! Šapčani i svi drugi, pošaljite 216 na broj 3030

Emisija o Nataši – https://www.youtube.com/watch?v=s_RkakwaXOw
Humanitarna akcija link – http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/216.html

Vaš komentar:

comments

Add Comment